2014

 

Landelijke dag van de stilte 

Stilte is universeel. Zij is van niemand en van ons allen. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging.

 


Landelijke Dag van de Stilte: Zondag 25 oktober 2015

Als coordinator van de landelijke dag van de stilte voor de provincie Overijssel wil ik graag dit thema onder de aandacht brengen.

Mocht je na het lezen van onderstaande meer informatie willen of het team willen ondersteunen om de dag van de stilte onder de aandacht te brengen in de provincie Overijssel?

Neem dan contact met Marianne op door het contactformulier in te vullenof te bellen.
In 2014 zijn er enkele activiteiten geweest in de Provincie Overijssel. Kijk hier voor om een indruk te krijgen.


Dag van de Stilte:
Een jaarlijks terugkerende themadag, nu voor de 5e keer, op de laatste zondag van oktober als de zomertijd overgaat in de wintertijd.
We hebben dan één uur extra. Doel Dag van de Stilte: een landelijke dag om de waarde en werking van stilte en innerlijke rust onder de aandacht te brengen van een zo breed mogelijk publiek. Verspreid over het hele land worden vele activiteiten rond het thema stilte georganiseerd.

Vorig jaar waren dat er 250: Stiltewandelingen, stiltevieringen in kerken en tempels, lezingen, schrijfworkshops, meditatiesessies, concerten, proeverijen, sportieve en kunstzinnige activiteiten, mindfulness trainingen en stiltewerkvormen voor kinderen….. Waarom is stilte belangrijk?
In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om terug te blikken op wat we hebben meegemaakt en wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Ook tijdens activiteiten is het mogelijk stilte te ervaren. Bij het luisteren naar muziek, bij een kanotocht, tijdens het schilderen of het doen van yoga, bij tuinieren, bij het lopen, fietsen, joggen in de natuur. Dankzij deze activiteiten kan iedereen een moment van stilte vinden en tot zichzelf komen, op zijn/haar eigen manier.

Dag van de Stilte:
Een oproep om een stilteactiviteit te organiseren aan iedereen die de stilte een warm hart toe draagt. Een grote, kleine, kort of lange, een binnen- of buiten- activiteit. De Dag van de Stilte is niet gebonden aan levensovertuigingen. Stilte is voor iedereen belangrijk.

Dag van de Stilte: een oproep aan iedereen om deel te nemen aan een georganiseerde stilteactiviteit. In alle provincies worden diverse soorten stilteactiviteiten aangeboden.

In de loop van het jaar worden de heel diverse activiteiten in het land op de landelijke website geplaatst. Kijk op de website www.dagvandestilte.nl en klik op de provincie waar je een activiteit wilt meemaken.

Dag van de Stilte:
een oproep aan de media en de pers om aandacht te besteden aan de Dag van de Stilte, aan stilte-initiatieven en stilteactiviteiten en aan het belang van stilte. Dag van de Stilte: georganiseerd door een landelijk kernteam en in iedere provincie zijn coördinatoren actief om de stilteintiatieven in hun provincie te coördineren

Dag van de Stilte: Comité van aanbeveling die het initiatief steunt.
Van dit comité maken deel uit: Hella van der Wijst (o.a. ex presentatrice van KRO’s programma De Wandeling), Herman Wijffels (o.a. hoogleraar duurzaamheid en co-voorzitter van World Connectors), Thom Breukel (o.a. schrijver van de Stilteatlas en Stil Amsterdam), Joke Hermsen (o.a. filosofe en schrijfster van o.a. Stil de Tijd) en Matthijs Schouten (o.a. ecoloog en filosoof in dienst van Staatsbosbeheer en bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie op de universiteit van Wageningen en schrijver van diverse boeken).

Meer informatie over de Dag van de Stilte www.dagvandestilte.nl dvds@stilte.org Twitter: @DagvandeStilte / #Stilte2014 Facebook: http://www.facebook.com/pages/Dag-van-de-Stilte/281022828630629

 


  

 

kijk ook op www.dagvandestilte.nl