Dag van de stilte De Landelijke Dag van de Stilte: Zondag 29 oktober 2017


Waarom is stilte belangrijk?
In onze dynamische maatschappij is er veel drukte en hebben veel mensen het druk. We hebben veel bezigheden en veel keuzemogelijkheden. Maar we hebben van tijd tot tijd ook behoefte aan even niets. Aan rust en stilte, tijd om te ontspannen en onze ervaringen te verwerken. Tijd om terug te blikken op wat we hebben meegemaakt en wat we écht belangrijk vinden in ons leven. Ook tijdens activiteiten is het mogelijk stilte te ervaren. Bij het luisteren naar muziek, bij een kanotocht, tijdens het schilderen of het doen van yoga, bij tuinieren, bij het lopen, fietsen, joggen in de natuur. Dankzij deze activiteiten kan iedereen een moment van stilte vinden en tot zichzelf komen, op zijn/haar eigen manier.

Dag van de Stilte:
Een oproep om een stilteactiviteit te organiseren aan iedereen die de stilte een warm hart toe draagt. Een grote, kleine, kort of lange, een binnen- of buiten- activiteit. De Dag van de Stilte is niet gebonden aan levensovertuigingen. Stilte is voor iedereen belangrijk.

Dag van de Stilte: een oproep aan iedereen om deel te nemen aan een georganiseerde stilteactiviteit. In alle provincies worden diverse soorten stilteactiviteiten aangeboden.


Meer informatie over de Dag van de Stilte www.dagvandestilte.nl dvds@stilte.org Twitter: @DagvandeStilte / #Stilte2014 Facebook: http://www.facebook.com/pages/Dag-van-de-Stilte/281022828630629